Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kunstwerken

Trompkade te Groningen (1956)Pakhuizen Westerhaven te Groningen Boogbrug Steentil Essen bij Groningen Ballum, Ameland Ameland Zeegezicht Film en Gedicht, Vismarkt Groningen Kerk Zuidhorn Naakt

Arie Zuidersma

Arie Zuidersma (1925-2014) is als schilder voornamelijk autodidact en bezocht slechts één jaar de Academie Minerva te Groningen. Gedurende dat jaar kreeg hij o.a. les van Evert Musch, maar gaf er daarna de brui aan omdat hij van mening was dat hij er te weinig vooruitgang boekte. Zuidersma is gefascineerd door het Groningse landschap, wat dan ook een geliefd onderwerp is voor zijn schilderijen. Zijn oeuvre omvat aquarellen, schilderijen, tekeningen, portretten, platieken en grafiek. Hij gebruikte felle, heldere kleuren die zijn werk een bijzondere kracht geven. Arie Zuidersma had z’n eerste tentoonstelling in 1959. In 1968 werd hij als gast uitgenodigd om mee te doen aan de expositie van De Ploeg.

De linosnede’s die wij hier aanbieden komen uit de periode 1955-1980. De lino’s zijn in 1992 gedrukt, op zwaar licht getint papier, door het Grafisch Centrum te Groningen in opdracht van kunsthandel Hofsteenge. Het gaat hier om een zeer beperkte oplage van slechts 25 exemplaren. De lino’s zijn ongelijst.