Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Siemen Dijkstra

Kunstwerken

Agardhdalen, Spitsbergen (2016)Sentinel Fjellet, Spitsbergen (2016)Gurreholm, Groenland (2016)Sassendalen, Spitsbergen (2016)

Aan het einde van de jaren ’80 maakte Siemen Dijkstra zijn eerste landschappen in tekeninkt. Iets later volgden begin jaren ’90 de eerste kleurenhoutsneden met het landschap als onderwerp. Deze landschappen hadden een sterk symbolistisch karakter en gebaseerd op Noordelijke sferen, en het vormde het begin van dit “oeuvre”. Het waren ook de Scandinavische schilders van het Fin de Siècle, die hem inspireerden: “In een tijd van inhoudsloze impressionisten was men in deze landen op zoek naar de ziel van het landschap; de genius loki. Het vastleggen van ruimte op een plat vlak is één ding, het vastleggen van het onnoembare is een ander verhaal. In al die jaren dat ik mij bezighoud met het landschap, bedenk ik mij, dat ik eigenlijk aan het archiveren ben. Het archiveren van bezielde landschappen, voordat deze verdwenen zijn.”

Van de onlangs uitgebrachte serie kleurenhoutsneden Arctische Landschappen hebben wij nog een aantal in onze collectie. De werken zijn gesigneerd en genummerd door de kunstenaar.

Bron: http://www.ateliersiemen-elysia.nl/nl/over-ons.aspx